Vragenlijst nr. 9
Digitaliseringsvolwassenheid

digitalisering - Business Value MRI

1. Digitalisering van de organisatie

Digitalisering is de overgang van informatie naar een digitale vorm (data), dat wil zeggen in een vorm die gebruikt kan worden door elektronische apparaten zoals computers. Digitalisering zorgt voor kostenbesparing en omzetverhoging. Bedrijven die digitaliseren (dus vernieuwen) werken vaak efficiënter en weten de klant van de toekomst beter te bereiken. Door als organisatie data gedreven te werken, kun je efficiënter, effectiever en innovatiever jouw doelen bereiken. 

2. Systemen & processen

Het implementeren van een digitale verandering in een bedrijven kan leiden tot geoptimaliseerde bedrijfsprocessen. De digitalisering van bedrijfsprocessen heeft in sommige sectoren nog steeds een inhaalslag te maken, maar de opkomst van werkende jongeren en het thuiswerken zorgt ervoor dat de digitalisering van bedrijfsprocessen en de daarbij behorende infrastructuur onvermijdelijk is. Wanneer de kernactiviteiten van uw bedrijf omgezet wordt naar een digitale omgeving kunt u veel terrein winnen. Het digitaliseren van bedrijfsprocessen betekent dat een organisatie anders zal moeten werken.

3. Informatie

Om informatie te digitaliseren moet deze eerst digitaal worden gemaakt. Hetzij door te zorgen dat de informatie digitaal aangeleverd wordt, hetzij door analoge processen te digitaliseren. Wanneer gegevens (data) digitaal beschikbaar zijn kan dit worden (her)gebruikt als bron voor informatie.

4. Gedrag

Van groot belang in het toepassen van nieuwe technologie, binnen een organisatie, is het gedrag wat men daadwerkelijk laat zien om het echt te willen laten slagen. Er is een bedrijfskundig gezegde die voorspelt dat ‘oud-gedrag’ in combinatie met ‘nieuwe technologie’ een toekomstig failliet bedrijf is. 

All rights reserved - BiiC BV 2021