business value mri BiiC BV

Business Value MRI© 
Integrale organisatie diagnose tool voor mensgerichte professionals met lef. Baanbrekend meer inzicht, draagvlak en resultaat. 

Samen maken wij uw bedrijf gereed voor de toekomst!

Business Value Score - Business Value MRI

1) De organisatiegroei benchmark

Inzicht in realistisch en concreet verbeterpotentieel

De volwassen organisatiewaarde, waarbij een bedrijf de basis en professionaliteit goed op orde heeft, wordt weergegeven in de Business Value Score©. Deze geeft de totale volwassenheid van de organisatie aan. De Business Value Score© is opgebouwd uit 6 verschillende deelgebieden.

Het behalen van een 100% score is voor iedere organisatie goed haalbaar. Hiermee heeft u een ijkpunt voor een stevig fundament voor een duurzame en gezonde organisatie.

business value mri managementproces

2) Het managementproces

Inzicht in de professionaliteit en kwaliteit van het management

Zijn alle noodzakelijke voorwaarden aanwezig om de organisatie  goed te leiden in het behalen van de doelstellingen? Hoe effectief en efficiënt wordt u organisatie aangestuurd? 
Is er samenhang tussen de strategische, organisatorische en operationele beslissingen?

business value mri arbeidsmarktpostionering

3) De marktpositionering

Inzicht waarom een klant wel of niet voor u kiest 

Heeft u de juiste inzichten in de behoeftes van uw klanten? Hoe onderscheidend zijn uw organisatie, het merk, de oplossingen en uw medewerkers? Waar liggen de kansen op verbetering en verbinding naar nieuwe klanten? 

business value mri commercieel potentieel

4) Het commerciële potentieel

Inzicht in verkoop, marketing
en potentiële groei

Wat is uw markt? Hoeveel potentiële klanten zijn er en kennen uw organisatie? Wat is het effect van de huidige verkoop, marketing en communicatie inspanningen in deze markt? Waar kunt u direct en resultaatgericht bijsturen om groei of klantbeleving te verbeteren? 
Waar zit de oorzaak van te lage verkoop? 
De Commercial Value MRI© brengt het per productgroep volledig in beeld.

commerciele volwassenheid - Business Value MRI

5) De commerciële volwassenheid

Inzicht in de ontwikkelkansen

Hoe volwassen is de verkoop binnen uw organisatie? Waar zitten de ontwikkelkansen om de productiviteit en efficiëntie van de huidige verkooporganisatie te verbeteren?Benut u de digitale en mogelijkheden? Hoe gaat u om met leads voor nieuwe klanten en met beheer van bestaande klanten? 

business value mri klanttevredenheidsonderzoek

6) De klanttevredenheid

Inzicht in de duurzame klantrelaties

Hoe ervaren de klanten uw organisatie? Blijven deze klanten bij u? Wie zijn uw ambassadeurs in de netwerken? Wie van uw klanten zijn bereid om bij een goed aanbod over te stappen naar de concurrent? Wie van uw klanten zijn ontevreden en kraken uw dienstverlening of product af in de netwerken? Wat is hun feedback en advies? 

medewerkerstevredenheid 1 - Business Value MRI

7) De medewerkers
tevredenheid

Inzicht in het grootste kapitaal

Feedback van medewerkers met behulp van een medewerkerstevredenheidsonderzoek (mto) is zeer waardevol en essentieel om uw organisatie sterker te maken. Hoe ervaren medewerkers de manier van leiding geven, de werkdruk en de inhoud van het werk? De Business Value MRI© brengt de tevredenheid m.b.t. de basisbehoeften van de medewerker in kaart. 

medewerkerstevredenheid  2 - Business Value MRI werkgeluk onderzoek

8) Medewerkerspassie & commitment

Inzicht in het werkgeluk

In een organisatie zijn medewerkers het allerbelangrijkst en zijn goede randvoorwaarden op de werkvloer essentieel. Hoe vertaalt zich dat nu in passie en commitment onder uw medewerkers? Wat vinden zij van uw dienstverlening? Zijn zij trots op het bedrijf en ambassadeurs van uw organisatie? De feedback van de medewerkers wordt volledig inzichtelijk gemaakt.

Bedrijfscultuur - Business Value MRI (1)

9) Bedrijfscultuur

Inzicht in hoe cultuur wordt ervaren in uw organisatie

De cultuur van uw organisatie kan niet los gezien worden van overige aspecten van uw organisatie. Met name de cultuur en structuur zijn sterk met elkaar verbonden. Hoe ervaren uw medewerkers de cultuur in uw organisatie, wat kunt u hiervan leren en is deze cultuur ondersteunend aan u ambitie?

Arbeidsmarktpositionering - Business Value MRI (1)

10) De arbeidsmarkt
positionering

Inzicht waarom medewerkers wel of niet voor u kiezen

Hoe ervaren geïnteresseerde toekomstige collega's uw organisatie?  Hoe onderscheidend is uw organisatie op de arbeidsmarkt? Waar liggen de kansen en hoe verleidt u nieuwe collega's om te overwegen bij uw organisatie te gaan werken?

hrm - Business Value MRI

11) HRM volwassenheid

Inzicht in de ontwikkelkansen voor uw personeelsorganisatie

Zonder goede mensen geen goede  producten, diensten en tevreden klanten. Hoe volwassen is het personeelsbeleid en de personeelszaken binnen uw organisatie? Waar zitten de ontwikkelkansen en benut u alle mogelijkheden? Heeft u een goed beeld van het potentieel in uw organisatie?

digitalisering - Business Value MRI

12) De digitalisering

Inzicht in de ontwikkelkansen naar een succesvolle digitale organisatie

De digitaliseringsvolwassenheid geeft inzicht hoe u omgaat met de organisatie, systemen, informatie en het gedrag rondom digitalisering. Het geeft inzicht in wat de verbeterpunten zijn om uw organisatie succesvol te kunnen laten zijn in de steeds verder digitaliserende economie.

inkoop - Business Value MRI

13) Inkoop volwassenheid

Inzicht in ontwikkelkansen rondom inkoop

Wat is het volwassenheidsniveau van de inkoop binnen uw organisatie? Hoe gaat u om met inkoop binnen uw organisatie? Is er potentieel om de waarde van uw inkoop te verhogen? Welke kansen zijn er voor organisaties waar inkoop ogenschijnlijk niet belangrijk lijkt te zijn? 

Leverancierstevredenheid - Business Value MRI (1)

14) De leveranciers tevredenheid

Concreet feedback van belangrijke partners

Benut feedback van deze belangrijke partners om uw organisatie sterker te maken.
Hoe ervaren uw leveranciers uw organisatie? Wat vinden zij sterk en minder sterk aan uw organisatie? Hoe ervaren zij uw professionaliteitsniveau? Zijn zij uw ambassadeur? Welke kansen en bedreigingen zien zij voor uw organisatie? Hebben zij nog slimme innovatieve tips? Hoe ervaren zij de samenwerking? 

financiele stabiliteit - Business Value MRI

15) Financiële stabiliteit

Actueel inzicht in het resultaat van uw inspanningen

Financiële inzichten waar u daadwerkelijk tactisch op kunt sturen. Wat gaat goed, wat kan beter? Waar zitten de knoppen waaraan u kunt draaien? Wat is het effect van al de inspanningen? Welk financieel effect kunt u verwachten door de bijsturing vanuit de Business Value MRI©?
De essentie van de financiële positie van al uw inspanningen wordt in kaart gebracht.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van BiiC en ontvang onze nieuwsbrief.

Bezoekadres & Contact

BiiC BV 
Kantoor & Trainingscentrum
Nieuwland Parc 78
3351 LJ  Papendrecht
Nederland

085-3013168
info@biic.nl
www.biic.nl
KvK 78313406