masterlab

Leren door te doen!

EAGER Young Executives Masterlabs

Vanuit realistisch integraal bedrijfskundig inzicht aan de slag met jouw leiderschap en organisatieontwikkeling.

Leiderschap vanuit
draagvlak door inzicht

Masterlab is een vernieuwende aanpak in leiderschapsontwikkeling. Leer samen met andere leiders op basis van jouw bedrijfs- en mens- ‘data’ succesvol richting te geven aan een duurzame toekomst voor jouw organisatie.

Veel ondernemers, directeuren en managers worstelen met belangrijke managementthema’s waarvoor de oplossingen beschikbaar zijn. Waarom is het ene bedrijf succesvol en het ander niet? Waarom slaagt de ene verandering wel en het andere idee niet? Wat kunnen jij en jouw organisatie hiervan leren? En zijn deze inzichten en modellen toe te passen binnen jouw organisatie?

Deelnemers gaan aan de slag op basis van vooraf opgehaalde data van medewerkers, klanten en leveranciers. Met draagvlak succesvol leren omgaan met jouw uitdagingen op basis van bedrijfsanalyse (diagnose) en ontwikkelingskundig inzicht.

Een masterlab is een combinatie van integraalorganisatieadvies en ontwikkelingskunde©.

'Zodra je het geheel ziet en begrijpt, neem je betere beslissingen.'

Meesterschap ontwikkelen vanuit draagvlak

In deze masterlabs ontwikkelen de deelnemers zich op basis van concreet integraal inzicht in combinatie met doelgerichte sparsessies met collega-ondernemers. Op basis van deze inzichten ga je jouw leiderschap verder ontwikkelen door vernieuwend te handelen.

Vanuit de analyse weet je dat je een omslag te maken hebt. Hoe ga je dat nu in de organisatie ook laten slagen? Geen externe dure consultancy maar met je eigen handen, samen in de organisatie bouwen aan duurzame ontwikkeling. Je wordt uitgenodigd om met collega-ondernemers na te denken over jezelf, de organisatie en hoe jij daarin als leider het verschil kan maken. 

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een baanbrekende bedrijfskundige beeldvormingstechniek die knelpunten, groeimogelijkheden en oplossingsrichtingen binnen jouw bedrijf vooraf integraal, interactief en objectief in kaart brengt. Door dit te combineren met een toonaangevende ontwikkelingskundige aanpak, ga je begrijpen wat er in je organisatie speelt en hoe jij jouw organisatie leert leren. 

Heisessie BiiC Heidag

Ontwikkelingsgericht werken geeft de optimale kans om in de organisatie ruimte te maken voor gezonde groei, meer winst en duurzame oplossingen. Concrete bedrijfskundige resultaten worden verbonden met persoons- en ontwikkelingskundige perspectieven.

In het masterlab ben je, naast het organisatieonderzoek, ook actief bezig met een compact plan waarbij je doelgericht aan de slag gaat met de uitdagingen en het toekomst bestendig maken van jouw bedrijf en jouw eigen handelen in jouw organisatie.

Voor schouders met draagvlak

Het lab is geschikt voor mensgerichte leiders met lef. Jonge directeuren die willen onderzoeken en ervaren hoe zij écht grip kunnen krijgen op hun organisatie. Succesvol invulling kunnen geven aan hun rol in het management. Krachtige zwaargewichten die het fijn vinden om verantwoording te dragen en met collega’s uit het werkveld te sparren en te leren.

Het lab past vakinhoudelijk bij ondernemers, directeuren en managers , sales-, marketing- en productmanagers en andere professionals die op zoek zijn naar inzichten en inspiratie naar hoe zij hun organisatie nog succesvoller kunnen positioneren en innoveren.

young executive masterlab
Ontwikkelingskunde© Social Advisors

Rendement en resultaat 

Je leert wat goed gaat en waar de knelpunten zitten in je bedrijf en hoe je dit kunt aanpakken.
 
Je leert hoe je je bedrijf integraal kunt begrijpen en hoe je meer grip krijgt op de ontwikkeling van jouw bedrijf.
 
Je leert hoe je vragen kunt stelen zodat medewerkers zelfstandig en verantwoordelijk aan de slag gaan aan de hand van de methode van ontwikkelingskunde© (zie afbeelding).

Je kunt jezelf en je leiderschapskwaliteiten inzetten om de beweging in en met je organisatie te maken.

Heisessie BiiC Heidag 360° Jaarplan
Met de Young Executive Masterlabs krijg je te horen wat je niet wist, leer je zien wat je nog niet zag en boek je successen die je niet had verwacht!

Het programma

 Het programma bestaat uit 5 dagdelen in 2 dagen.
De eerste dag richt zich op kennis, inzicht en begrijpen. ‘s Avonds netwerken en bourgondisch genieten. De tweede dag richt zich op het ontdekken van de oplossingen en het vernieuwend handelen.

Ter voorbereiding sturen we een uitnodiging naar alle deelnemers, collega's, klanten en leveranciers om via vragenlijsten hun wijsheid en feedback te geven over jouw bedrijf. De inzichten worden verwerkt in interactieve infographics die tijdens het masterlab de basis van de dialoog en diagnose vormen. 
DAG 1
Basis van de methode, theorie en data interpreteren.

1. Aftrap 
De kick-off, de kennismaking, de uitdagingen en de klokken-gelijk-sessie. 

2. Onderzoek van organisatie en leiderschap 
Met behulp van een Business Value MRI© gaan wij interactief jouw bedrijf en het effect van jouw leiderschap bekijken, begrijpen en ervaren met behulp van de infographics. 

3. Organisatie-diagnose.
Waar zitten kansen, pijn of problemen? Op basis van jouw uitdaging en doelstelling ontdek je de verborgen kansen en verbeteringen en stel je een diagnose op waar jouw organisatie nu echt staat en wat er goed gaat en beter kan.

4. Netwerk & diner
Een avondprogramma waarbij we elkaar leren kennen, jullie succesverhalen delen en de inwendige mens voeden. Een onvergetelijke avond vol inspiratie  en gezelligheid.DAG 2
Inzicht voor de toekomst en concreet planmatig aan de slag. 

5. Interpreteren en visionaire keuzes maken
Op basis van de verworven kennis en inzichten van het lab en de diagnose ga je samen de uitdaging aan om visionaire keuzes te maken.

 6. Samenvatten en plan van aanpak  
Wat is er nodig om je uitdaging op te lossen en waar te maken? Hoe vertaal je dit in haalbare kleine stappen? Wat ga je morgen anders doen op kritische vitale bedrijfsonderdelen? Wat ga jij als leider anders doen in je benadering van de mensen en organisatie?


 
Je gaat naar huis met:
Een integrale Business Value MRI© organisatiediagnose* vol bruikbare data en 360-graden-feedback voor jouw organisatie. 
Inlog in de online omgeving en de analyse in overzichtelijke visuele samenvattingen. 
Een persoonlijk ontwikkelingsplan betreffende jouw leiderschap.
Een impactplan voor jouw organisatie 

Heisessie, Business Value MRI Methodiek (1)

*De Business Value MRI© integrale en interactieve organisatiediagnose.
Inclusief medewerkerstevredenheidsonderzoek en klanttevredenheidsonderzoek.

De trainingslocatie

Ontdek onze prachtige masterlab locatie in Ouddorp. 
Met de vele mogelijkheden en prachtige inspirerende omgeving zullen gastheer Gertjan en zijn vrouw de deelnemers van A tot Z verzorgen. 

Port Zeelande Kabbelaarsbank Heisessie BiiC Heidag 360°
Port Zeelande Kabbelaarsbank Heisessie BiiC Heidag 360° 1
Port Zeelande Kabbelaarsbank Heisessie BiiC Heidag 360° 4
Port Zeelande Kabbelaarsbank Heisessie BiiC Heidag 360° plan
Port Zeelande Kabbelaarsbank Heisessie BiiC Heidag 360° food
Port Zeelande Kabbelaarsbank Heisessie BiiC Heidag 360° culinair
robert snel en adrianne van doorn

De trainers & Begeleiders

Robert en Adrianne ontmoetten elkaar in 2010 in het Giraffe Genootschap. Een plek waar leiders met hun poten in de klei, vanuit een helikopter-perspectief, elkaar versterken. Beiden met wortels in een heel andere klei, ontdekten ze dat de manier van kijken in basis dezelfde is. Vanuit rijke kennis en ervaring een goede diagnose maken om van daaruit te bouwen aan een stevige, innovatieve en duurzame oplossing. Dit in nauw contact met de klant waarbij deze zelf de actie kan ondernemen en uiteindelijk meer kundig en vaardig wordt in het analyseren en concretiseren. 

Hun dynamiek kenmerkt zich door het beste uit twee werelden. Adrianne en Robert vullen elkaar aan, zijn scherp in hun eigen vakgebied, alsook zacht op de menskant. Ze bouwen met elkaar een omgeving waar (jonge) leiders zich op hun gemak voelen, uitgedaagd worden hun leiderschap te ontwikkelen en waar plezier en genieten vaste onderdelen zijn. 

Data & Investering

Maximaal 10 deelnemers per masterlab

Maandag & dinsdag 20 & 21 september
Maandag & dinsdag 4 & 5 oktober
Maandag & dinsdag 15 & 16 november

Investering € 2.950,00

Boek uw masterlab!

Met plezier maken wij een afspraak om nader kennis te maken.

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van BiiC en ontvang onze nieuwsbrief.

Bezoekadres & Contact

BiiC BV 
Kantoor & Trainingscentrum
Nieuwland Parc 78
3351 LJ  Papendrecht
Nederland

085-3013168
info@biic.nl
www.biic.nl
KvK 78313406