BiiC | Business MRI©

360° Business diagnostiek

De Business MRI© is een unieke integrale bedrijfskundige diagnosetool. Het biedt u de nieuwe mogelijkheid om voorafgaand aan uw advies snel en effectief te zien wat er speelt, waar het speelt en waarom het speelt. De MRI verhoogt de kwaliteit, het draagvlak en succes van veranderingen en is toepasbaar voor ieder bedrijf. 

Geen dokter plaatst gips zonder een foto van het bot te hebben genomen en geen auto wordt nog gerepareerd zonder de motor uit te lezen. Logisch toch? Echter, het merendeel van ondernemers past deze logica niet toe en laat hiermee kansen liggen om hun onderneming sterker te maken. De Business MRI© is de nieuwe consultancy-oplossing die slimme bedrijfsdiagnostiek mogelijk en bereikbaar maakt voor iedere onderneming. 

Ondernemers die het geheel zien en begrijpen maken betere keuzes

Veel ondernemers en directeuren worstelen onnodig met belangrijke management thema's, waarvoor de meeste oplossingen gewoon beschikbaar zijn. Beroepsfocus en de vaak tegengekomen natuurlijke weerstand tegen dikke adviesrapporten, hebben als gevolg dat veel bedrijven niet uitkomen bij bestaande effectieve oplossingen. Dit wordt versterkt doordat integraal advies vaak een onbetaalbare investering is voor veel ondernemingen.

BBiiC Business MRI 360° business diagnostics

Slechts 22% van leidinggevenden voert aan het een begin van een verandering een robuuste diagnose uit

De Business MRI© is speciaal ontwikkeld om ieder bedrijf de mogelijkheid te bieden knelpunten, groeimogelijkheden en oplossingsrichtingen integraal en interactief in kaart te brengen. Een snelle, effectieve en inspirerende diagnose ter ondersteuning van de best mogelijke advisering en keuzes. Een stap die leidt tot meer draagvlak en een fors hoger slagingspercentage van de beoogde verandering.

Innovatie en methodiek

 • De meest succesvolle businessmodellen
 • De meest gemaakte fatale businessfouten
 • De wijsheid en ervaring van de klant
 • De wijsheid en ervaring van de consultant
 • Relevant wetenschappelijk onderzoek
 • 12 jaar experimenteel praktijkonderzoek
 • Samengevat in een set van essentiële integrale managementvragen
 • Een combinatie van beproefde psychologische technieken.
 • Onder begeleiding van een geaccrediteerde consultant
 • Integraal inzicht met als resultaat: doelgericht en betrouwbare beslissingen en snel veranderdraagvlak
 • Significant lagere investering dan reguliere integrale bedrijfsanalyse of due dilligence trajecten

Een integrale diagnose verhoogt de kans op een succesvolle verandering met factor 2 

De MRI is een innovatieve oplossing waarin kennis, gevalideerd onderzoek en praktijkervaring zijn samen gevoegd tot één diagnosetool. De MRI analyseert de volwassenheid en samenhang tussen zes vitale bedrijfsonderdelen: organisatie, commercie, HR, financiën, inkoop en digitalisering. Uitgebeeld in 15 interactieve infographics. Dit geeft u en uw klant een duidelijk overzicht van de knelpunten en oplossingsrichtingen voor het bedrijf, waarbij eenvoudig ingezoomd kan worden op de details.

Nieuwe toegevoegde waarde voor uw adviespraktijk

Integraal advies geven kan een uitdaging zijn wanneer u niet over de juiste tools beschikt om een onderneming in zijn geheel in beeld te brengen. Welke kansen zouden er voor uw adviespraktijk ontstaan wanneer u deze mogelijkheid wel tot uw beschikking heeft?

De primaire innovatie die de Business MRI© brengt is dat u in korte tijd en tegen een betaalbare investering een integrale bedrijfsdiagnose kunt maken met betrekking tot

 1. knelpunten
 2. groeimogelijkheden
 3. oplossingsrichtingen
Alle ins & outs van de onderneming in beeld
 • Persoonlijk of anoniem
 • Producten of divisies
 • Afdelingen of teams
 • Functies
 • Locaties 
De ervaring van klanten

"Geweldige tool om grip op je organisatie te krijgen. Helder, duidelijk en eindelijk handvatten waar te beginnen om te veranderen of bij te sturen!”

Wietske Pietersma

Directeur

MiCCS Masters In Communication, Creation & Sign

"De MRI is een cadeautje vol waarde. Het heeft ons zowel mooie gerichte complimenten als concrete toepasbare ontwikkelpunten aangedragen. Sterke aanbeveling voor alle (MKB) organisaties die snappen dat ontwikkeling continu aandacht nodig heeft.“ 

Wouter Timmer 

Directeur

Officious kantoorartikelen, inrichting & audiovisueel 

"Een echte eye-opener. Mooi om te zien dat door de MRI duidelijk wordt waar de kansen binnen je bedrijf liggen.”

David Roelofs

Directeur

DAR Bouwadvies

'De beste adviseurs lopen binnen je bedrijf.'
Laat u inspireren door het verhaal van Speksnijder Mode

All rights reserved BiiC BV | Business Business MRI© 2022